Polyurea Bir Üründen Daha Fazlasıdır

Polyurea Bir Üründen Farklı Özellikleri Nelerdir?

Endüstriyel uygulamalar ve inşaat sektörü için yüksek talep olmaya devam eden ve etmeye de devam edecek görünen polyurea talebi her geçen gün artıyor. Bu endüstriler pazarı sürekli büyütüyor ve ileri taşıyor.

Polyurea, iki bileşenden oluşan bir tür elastomerdir. İzosiyanat ve kademeli büyüme polimerizasyonu yoluyla elde edilen sentetik reçine karışımıdır. Polyurea, aslında orijinal olarak masa kenarları için bir koruyucu olarak geliştirilmiş. Daha sonra iki bileşenli poliüretan ve poliüre sprey elastomerler geliştirilmiştir.

Hızlı reaktivitesi ve bağıl nem direnci nedeniyle poliürenin geniş yüzey alanlarını kaplamak için ideal bir ürün olacağı hemen fark edilince yalıtımcılar için alternatifler birbiri ardına keşfedilmeye başlandı.

Polyurea Bir Üründen Daha Fazlasıdır

Polyurea, ikincil muhafaza, menholler, tüneller, köprüler, demiryolları, boru hatları, park güverteleri, tank kaplamaları, çatı kaplama, döşeme, deniz araçları, su arıtma kaplamaları ve kamyon yatakları gibi öğeleri kaplamak için yoğun olarak kullanılıyor.

Ayrıca, bu yüzeylerin uygun şekilde hazırlanması ve astarlanması koşuluyla, beton ve çelik için mükemmel yapışma özelliklerine sahip olan Polyurea aynı zamanda bir akvaryum astarı olarak, peyzaj havuzları, su özellikleri ve yakıt çukurları gibi diğer su tutma türleri için de muazzam özellikleri var. En farklı ve özel, hatta bazı uygulamalar için tek seçenek olan sprey kalıplama ve kaplama zırhıdır. O kadar farklı ve çok çeşitli kullanım alanlarının olması polyureayı vazgeçilmez kılmaktadır. Bu sektörlerin can simidi gibi düşünülebilir.

Her türlü yüzey için mükemmel bir dolgu macunu, derz dolgusu, kireç yapar ve çatlamaya karşı dayanıklı olan Polyureanın ilginç bir başka faydası da bakteri üremesini önlemeye yardımcı olmasıdır. Bu nedenle polyurea, duvar boşlukları ve diğer ulaşılması zor yerler için bir vazgeçilmez olmaktadır. Polyurea ayrıca korozyona, aşınmaya karşı dirençlidir ve uygulandığı yüzeyin yapısal bütünlüğünü arttırmasıyla bir üründen daha fazla bir teknoloji olarak da tanımlanmaktadır. Aslında düşündükçe, deneyler ve denemeler yaptıkça poliüreanın yeni kullanım alanlarını ve faydalarını siz de keşfedebilirsiniz.

Polyurea Hangi Özellikleri Daha Etkili Sonuçlar Veriyor?

Bazı polyurea ürünleri ondan beklenen fonksiyonu itibarıyla sert bir kaplama sağlamaktadır. 6000 psi (40MPa) çekme ve %500'den fazla uzama mukavemetine sahip bir güçtür.

Poliüreanın hızlı kuruma veya kürlenme süresi nedeniyle bir yüzeye çok kısa zamanda birkaç kat hızla uygulanabilmesi de zaten onu şampiyon yapan en hızlı golcülerinden biridir.

Polyurea, elastomer bazlı malzeme özelliği taşıdığı için, birlikte erimesi veya "kendi kendini iyileştirme" yeteneğine sahip olması kullanıcılarına çok büyük avantajlar sağlamaktadır.

Polyurea Bir Üründen Daha Fazlasıdır

Malzeme kesildiğinde bile kaynaşabilir, tekrar bir araya gelebilir ve yeniden yapıştırma işleminin tekrarlanabilir olması inanılmaz bir pratik ve çok zengin bir kazanımdır. Polyurea bu ilginç, zengin ve güçlü özellikleriyle gerçekten bir üründen daha fazlasıdır. Polyurea adeta tek başına bir teknolojidir. Üstelik ucuz ticari bileşikleri mevcuttur.

Polyurea Ekipmanları Nelerdir?

Poliüre hem uygulaması kolay ve pratik hem de ekipman tedariki yorucu değildir. Polyurea piyasada bulunan çok bileşenli püskürtme ekipmanı kullanılarak uygulanabilir.

Bir projeyi gerçekleştirmek için tipik olarak kullanılan ekipman türü, tabanca içindeki bileşen malzemelerini uygun şekilde karıştırmak için darbeli karıştırma yapabilen bir püskürtme tabancası, ısıtılmış hortumlar, bir güç kaynağından (jeneratör gibi) oluşur. Ancak hepsi bunlarla sınırlı değildir. Bir transfer pompası, varil ısıtıcıları, malzeme bidonları ve güvenlik ekipmanları da sayılabilir.

Mobil polyurea püskürtme makineleri olduğu gibi satın alınabilir veya her bir şantiyeye taşımak için tüm ekipman, sarf malzemeleri ve malzemeleri barındıracak şekilde özelleştirilebilir.

Polyurea Bir Üründen Daha Fazlasıdır

Mobil püskürtme teçhizatı, ekipmanı zorlu hava koşullarından uzak tutar ve kullanıcının temiz, kuru bir ortamda bakım yapmasına imkan sağlar. Yenilikçi bir uygulama süreci, yalnızca bir kişinin çalışmasını gerektiren ve böylece ekip boyutunu azaltan güçle çalışan bir makine olan otomatik püskürtme makinesidir. Geleneksel uygulama yöntemlerinden daha verimli ve daha hızlıdır.

Pusmak polyurea makinası ile işlerinizi kolaylaştırın!

Telefon +90 352 311 50 01
Email [email protected]
Adres
Organize Sanayi Bölgesi 5. Caddesi No:11, 38170 Melikgazi/Kayseri
{ "data":[{"event_name":"ViewContent","event_time":1713610972,"action_source":"website","event_source_url":"https://www.pusmak.com/blog/polyurea-bir-urunden-daha-fazlasidir","user_data":{"client_ip_address":"172.69.6.100","client_user_agent":"Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])"}}],"test_event_code":"TEST39059"}