Poliüretan Makinası ile ilgili Merak Edilenler

Sprey Köpük Makinası Genel Çalışma Sistemi Genel Olarak Nasıldır ?

Pusmak Makina olarak, sprey köpük, sprey köpük makinaları, poliüretan, poliürea, poliürea makinaları konularında bilgilendirmeye sürekli olarak devam ediyoruz.

Pusmak Makina blog sayfasından konular hakkında bilinmesi gereken ayrıntılarla ilgili genel kavram bilgiler sunuyoruz. Daha aydınlatıcı açıklamalar sunmamızı istediğinizde mutlaka Pusmak Makine ile iletişime geçip uzmanlarımızla görüşebilirsiniz. İsterseniz Pusmak Makinayı ziyaret edebilirsiniz.

Sprey Köpük Makinaları Hangi Tür Güç Kaynağı Kullanır?

Sprey poliüretan köpük makineleri genelde profesyonel kullanım için üç faz, küçük çaplı işler için de daha küçük ve tek faz elektrikle de çalışabilen nispeten amatör makineler olarak iki gruba ayrılır.

Poliüretan Makinası için Kaç PSI Yeterli?

Poliüretan makinaları genelde üç fazlı elektrik  kaynağıyla birlikte 6-8 Bar arasında bir de kompresör kullanılır.

Sprey köpük makinalarıyla birlikte kullanılan kompresör basıncı sağladıkları 6-8 barlık hava basıncını transfer pompaları ile tabancanın temizliği ve tetik mekanizması için kullanılır.

Sprey Köpük Makinalarının Diğer Önemli Organları Nelerdir?

Isıtmalı hortum, transfer pompaları ve püskürtme tabancası sprey köpük makinalarının olmazsa olmaz ekipmanlarındandır.

 

Sprey Köpük Makinası

 

Sprey Köpük Makinaları Elektrik Kaynağını Nerelerde Kullanır?

Sprey köpük makinası elektrik kaynağını;  kontrol paneline, hidrolik sistemin sürülmesi ve ısıtma sistemine enerji sağlamak için kullanır.

Sprey Köpük Sprey Köpük Makinaları’na Nasıl Aktarılır?

Sprey köpük makinasıyla birlikte kullanılacak malzemeler de beraber tedarik edilmesi pek çok açıdan faydalıdır.

Sprey köpük makinasında kullanılacak bu malzemeleri içinde bulundukları varillerden sprey köpük makinasına taşıma işlevi transfer pompaları kullanılarak gerçekleştirilir.

Sprey köpük makinalarının transfer pompaları hava ile çalışır. Yukarıda bahsettiğimiz gibi kompresörden alınan hava transfer pompaları ile kullanılacak kimyasal hammaddeleri içinde bulunduğu varillerden sprey köpük makinasına taşıma işlevini gerçekleştirirken kullanılır.  

Poliüretan Makinasında Ana Oranlayıcı Ne İşe Yarar

Poliüretan makinasının ana oranlayıcı pompaları çift etkilidir. Ana oranlayıcı pompaların çift etkisi sayesinde her iki strokta (motordaki pistonun en alt noktasıyla en üst noktası arasında aldığı mesafe; silindirin içinde yakıt hava karışımının yakılarak elde edildiği yanma odasının en büyük hacmi ile en küçük hacmi arasındaki oran) malzemenin pozitif olarak yer değiştirmesini sağlanır.

Sprey köpük makinası elektrik motoru tarafından ana oranlayıcı pompalarla basınçlandırılan malzemeler basınç sonrası hortum vasıtasıyla ön ısıtıcılar olarak adlandırılan ısıtıcı bloklara gönderilir.

Sprey Köpük Makinalarında Ön Isıtıcının Görevi Nedir?

Poliüretanların doğru ve zamanında reaksiyona geçmeleri için gereekli olan ideal ısıya ulaşmaları sprey köpük makinelerindeki ön ısıtıclar vasıtasıyla düzenlenir. Daha sonrasında ise sprey köpük makinası ana oranlayıcı pompalarıyla basınçlandırılan kimyasallar ısılarının korunması için ısıtıcılı hortum boyunca korunarak karışımın gerçekleştiği tabancaya kadar iletilir.

Sprey köpük makinası kapalı hücre poliüretanları yaklaşık 40-45 C, açık hücreli poliüretan köpükleri de yaklaşık 50-55 C ye kadar ısıtıp uygulamaya imkan verir diyebiliriz.

 

Sprey Köpük Makinası

 

Sprey Köpük Makinası Hortumunun Malzemeyi Nasıl Taşır?

Sprey köpük makinasının hortumunun kırmızı tarafı  A-izosiyenat, mavi tarafı B-poliol malzemesini taşır.

Poliüretan Makinasının Sıcaklık Sensörü Ne İşe Yarar?

Poliüretan makinasının hortumun ucuna (TSU) adı verilen bir sıcaklık sensörü ünitesi takılır.

Sprey köpük makinasının hortumun ucundaki (TSU) sıcaklık sensörü ünitesi, sprey köpük makinasının kontrol panelindeki sıcaklığı göstermek ve ayarlama yapmaya izin vermek için hortumdaki malzemenin sıcaklığını algılama görevini yerine getirir.

Sprey Köpük Makinalarının Isıtmalı Hortuma Gücü Nereden Sağlar?

Isıtmalı hortum, bütün sprey köpük makinelerinin tabanında bulunan hortum transformatöründen güç alır. İçindeki kimyasal maddeyi püskürtmek için transformatöründen güç sağlar.

Sprey köpük makinası transformatörünün, farklı uzunluklarda püskürtme hortumuna izin verecek nitelikte kademe ayarı vardır. Küçük sprey köpük makineleri transformatörün boyutuna göre 60 metre civarında, daha büyük sprey köpük makineleri 120 metre civarında ısıtılmış püskürtme hortumuna sahip olabilir.

Sprey Köpük Makinaları Hortumundaki Malzeme Nasıl Karışır?

Sprey köpük makinasının hortumundaki malzemeler, püskürtme tabancasında yer alan püskürtme ucuna gelene kadar ayrı tutulur.

Sprey köpük makinalarının kapasitesine, yapılacak işin yerine, uzaklığına, gereken ihtiyaca göre kullanılan farklı tip püskürtme tabancaları vardır; hava temizleme tabancası, (A) ve (B) malzemelerinin birebir oranında karıştırılmasına izin vererek, tetik devreye girdiğinde püskürtme ucunu geri çekmek için havayla tasarlanarak çalıştırılmaktadır.

Sprey köpük makinasının püskürtme tabancasında püskürtme ucundaki malzemeler püskürtme ucunda karıştırıldıktan sonra tabanca tetiği bırakılarak püskürtülür. Burada kalan malzemeleri temizlemek için karıştırma ucundan hava boşaltılır. Sprey köpük makinasının kullanımı genel kapsamlı olarak bu şekilde tekrar edilerek devam eder.

Tag: polyurea makinası, su yalıtım, yüksek basınçlı, poliüretan köpük makinası, poliüretan enjeksiyon, sprey makinası, transfer pompası, poliüretan makinesi, poliüretan sprey

Telefon +90 352 311 50 01
Email [email protected]
Adres
Organize Sanayi Bölgesi 5. Caddesi No:11, 38170 Melikgazi/Kayseri
{ "data":[{"event_name":"ViewContent","event_time":1714079775,"action_source":"website","event_source_url":"https://www.pusmak.com/blog/poliuretan-makinasi-ile-ilgili-merak-edilenler","user_data":{"client_ip_address":"172.70.39.209","client_user_agent":"Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])"}}],"test_event_code":"TEST39059"}