Poliüretan PU Sprey Köpük Makinesinin Ana Özellikleri

Poliüretan Sprey Köpük Makinesi hangi alanlarda fonksiyoneldir?

Poliüretan sprey makinesi özellikle yalıtım işlemlerinde çok etkili çalışmaların yapılmasında ve verimli sonuçların sağlanmasında çok fonksiyonel bir araçtır.

Poliüretan Sprey Köpük Makinesi kullanım süreci nasıl başlamıştır?

Poliüretan köpük malzemesi öncelikle kapı ve pencere montajının yoğunluğuyla başlayan gelişim sürecinde ses ve ısı yalıtımıyla kendisine geniş bir çalışma alanı bulmuş, su geçirmez bariyerler oluşturmada ve yangına karşı yalıtım amaçlı kullanımıyla inşaat ve üretim alanında kendine çok saygın bir yer edinmiştir.

Poliüretan Sprey Köpük Makinesi Hangi Alanlarda Daha Çok Kullanılmaktadır?

Poliüretan sprey sıcak ve soğuk su borularının yalıtımı, elektrik tesisatlarının yalıtımı ile inşaat sektörünün en yetenekli oyun kurucularından biri olmuştur.

Çatıya kadar çıkan ve kiremitlerin yapıştırılmasında ve çatı yalıtımındaki performansıyla müteahhitlerin en skorer oyuncusu olarak; bina perde betonları yalıtımında, dış cephe yalıtım malzemelerinin yalıtımındaki üstün yeteneğini, soğuk hava depoları, buzhaneler, kuru gıda depolarındaki başarılara taşımıştır.

 

Poliüretan Sprey Köpük Makinesi

 

Poliüretan Sprey Köpük Makinesinin Su ve Nem Etkinliği Nasıldır?

Poliüretan Sprey köpük karadan denizlere açılarak gemi ve yat güvertesi yalıtım yeteneğiyle denizcilerin de gönlünü fethetmiştir. Bu açıdan bakıldığında su ve nem konusunda iyi bir koruyucudur.

Poliüretan Sprey Köpük Makinesinin Ana Özellikleri Nedir?

Yalıtım ağırlıklı pek çok alanda favori konumuna gelen bu cankurtaran maddenin nasıl kullanıldığı sorusuna verilecek cevap ise poliüretan köpük makinasıdır.  

İyi olacak hastanın doktor ayağına gelirmiş misali; ‘yerli düşünüp küresel üret’ hedefiyle çalışan Pusmak Makina ‘4 kıtada 34 farklı ülke’ye ulaşan poliüretan sprey makinası üretim ağıyla yeryüzüne çözümler sunmaktadır.

Sektörün en güçlü poliüretan sprey köpük makine üreticisi Pusmak Makina olarak bilgilendirme görevine keyifle devam ediyoruz.

Pusmak Makina olarak poliüretan sprey köpük makinasının ana özelliklerinin net anlaşılıp zihinlerdeki soruların güven veren cevaplara kavuşmasını arzu ediyoruz.

Bu genel bilgilendirme çerçevesinin dışında poliüretan sprey makinası hakkında ayrıca soracağınız ayrıntılar için Pusmak Makina uzmanları size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.  

Yine özet mantığıyla Poliüretan Sprey Köpük Makinesi ana özelliklerini şöyle izah edebiliriz:

Poliüretan sprey köpük makinesi; küçük boyutu, bir makineye göre kilogram olarak hafifliği, kullanım yoğunluğuna göre düşük arıza oranı, uzmanından alınacak kısa süreli bir eğitim sonrası kolay kullanım; pratik ve kolay taşıma imkanı sağlamaktadır.

En gelişmiş hava değişim moduna sahip olan poliüretan sprey makinesi, kullanılan ekipmanın stabilitesini, verimliliğini, uyumunu, pratikliğini en üst düzeyde sunmaktadır.

Poliüretan sprey makinesinin en fonksiyonel parçalarından dörtlü hammadde filtre cihazı, akış sırasında ve sürecinde oluşabilecek engelleme sorununu maksimum düzeyde azaltmaktadır.

Poliüretan sprey köpük makinesinin önemli koruyucu bölümlerinden çoklu kaçak koruma sistemi poliüretan sprey makinesi operatörünün güvenliğini etkin bir biçimde korumaktadır.

Beklenmedik bir şekilde oluşabilecek acil durumlarda poliüretan sprey köpük makinesinin acil durum anahtar sistemi, acil durumlarla uğraşmayı ve normale dönmeyi, acil durumdan bir an önce çıkmayı hızlandırmaktadır.

İşlemin en kritik görevlerinden biri olan ısıtma fonksiyonunu güvenilir ve güçlü ısıtma sistemi sayesinde yerine getiren poliüretan sprey köpük makinesi, soğuk bölgelerde yapılan çalışmalarda poliüretan sprey köpük makinesini normal yapıya kavuşturmak için malzemeleri ideal duruma getirmek için hızla ısıtabilmektedir.

Kesintisiz, sürekli devam eden yoğun çalışmalarda poliüretan sprey köpük makinesi dijital ekran sayma sistemi, kullanılan malzemelerin miktarını ve zamanında hammadde tüketim durumunu görmeye, hazırlıklı ve doğru bir şekilde bilgi sahibi olabilmeye imkan tanımaktadır.

Poliüretan sprey makinesinin humanization (insancıllaştırma demek ama makinada fonksiyonunu bilemedim)! ? ayar ekipmanı operasyon paneli ve kolay kullanım modu çalışmalarda çok büyük avantajlar sağlamaktadır.

Kaldırma pompası sayesinde poliüretan sprey köpük makinesi soğuk havalarda yüksek viskoziteli malzemeyi kolayca besleyebilen geniş karışım oranı ayar aralığına sahiptir.

Poliüretan sprey köpük, yoğun ve hacimli işlerde ve projelerin gerçekleştirilmesinde piyasada bulunan yüksek basınçlı, çok bileşenli oranlama teknolojisine sahip poliüretan sprey köpük makinesi kullanılarak uygulanır. Alternatif olarak da, poliüretan sprey köpük daha küçük uygulamalar için düşük basınçlı, tek bileşenli kutular veya iki bileşenli basınçlı kitler kullanılarak da uygulanabilir.

Poliüretan sprey makinesi ekipmanı, uygulanan püskürtme köpüğünün tüm sürecinin ayrılmaz bir parçasıdır. Bu süreç bileşenlerin malzeme tamburlarından dışarı aktarılmasından, malzemeleri uygun şekilde ısıtmaya ve basınçlandırmaya, hortumlardan pompalamaya, son olarak da bileşenleri karıştırmaya ve püskürtmeye kadar devam eder.

Poliüretan sprey köpük yapmak için bir araya gelen iki bileşen (A tarafı izosiyanat ve B tarafı: poliol) tipik olarak, belirli kullanım prosedürlerine uygun şekilde nakledilmesi ve saklanması gereken varil setlerinde sağlanır.

Çalışmanın yürütüldüğü iş alanında kullanıldıktan sonra, özel transfer pompaları vasıtasıyla varillerden oranlama makinesine taşınır.

Poliüretan sprey köpük makinelerinde, izosiyanat ve poliolü birebir oranında ısıtan ve ısıttığı bu kimyasal maddeleri oranlayan, her bileşen için bir tane olan, iki ölçüm veya orantı pompası vardır.

İzosiyanat ve poliolü, oranlayıcıdan ısıtılmış hortumlar aracılığıyla taşınarak püskürtme tabancasında bir araya gelinceye kadar bütün sistem süresince bu iki malzeme ayrı tutulur. Burada karıştırılan iki malzeme hedef yüzeye püskürtülür.

Poliüretan sprey köpük makinelerindeki oranlama makineleri istenilen her şekil ve boyutlarda bulunabilir ve Pusmak Makina gibi büyük poliüretan sprey makine üreticilerinden tedarik edilebilir.

Poliüretan sprey makine satın alırken; elektrikli, hidrolik veya pnömatik tahrik sistemi, dakikadaki varil veya gpm ölçüsüyle çıktı miktarı, metre veya santimetre kare başına psi olarak basınç kapasitesi, kilovat veya kW cinsinden ısıtma kapasitesi, elektrik sistemi başta olmak üzere dikkate alınması gereken birçok husus vardır. Bu konular ve poliüretan sprey köpük makineleri hakkında daha fazla bilgi için yine Pusmak Makina her türlü ayrıntıyı size uzman gözüyle aktaracaktır.

Poliüretan Sprey Köpük Makinesi

Poliüretan Sprey Köpük Püskürtme Makinaları Taşınabilir mi?

Mobil püskürtme makinaları, poliüretan sprey köpük uygulaması için gereken bütün ekipman ve araçları tek bir mobil pakette bir araya getirir.

Projelerde ve iş sahalarında çalışmakta olan poliüretan sprey püskürtme makinelerinin geneli çekilebilir, taşınabilir römorklardan oluşmaktadır. Bunun yanında kullanıcıların kendi tarzlarına ve isteklerine uygun olarak bir kamyona, kamyonete entegre edilmiş bir sisteme de rastlanabilir.

Poliüretan sprey köpük mobil püskürtme teçhizatının en önemli avantajı, hava ve elektrik tesisatları da dahil olmak üzere çalışma yapılacak alanda gerekli olan bütün ekipmanın her zaman hazır ve bir arada bulunmasıdır.

Poliüretan Sprey Köpük Püskürtme Makinası Tabancalarının Fonksiyonu Nedir?

Poliüretan sprey yapmak için bir araya gelen izosiyanat ve poliol kimyasal bileşenlerin karıştırılması ve amaçlanan alt tabakaya püskürtme işlemi püskürtme tabancaları vasıtasıyla yapılmaktadır.

Sprey köpük püskürtme tabancaları, püskürtme köpüğünü uygulama sürecinin en kritik bitirici işlevlerini yerine getirmektedir.

Püskürtme tabancaları, tetik bırakıldığındaki sprey köpüğü püskürtme görevinin yanında; sistemin mekanik temizleme işlemini, sistemin ihtiyaç duyduğu havayı temizleme işlemini ve çözücü temizleme işlemini de gerçekleştirir.

Poliüretan Sprey Köpük Püskürtme Makinası Isıtmalı  Hortumlarının Fonksiyonu Nedir?

Isıtılmış iki bileşen olan A tarafındaki izosiyanat ile B tarafındaki poliol malzemelerin oranlayıcıdan püskürtme tabancasına alınması, gerekli sıcaklığı korumak için çalışma alanına gidilen süre içinde ısıtılan, içinden malzemenin aktarıldığı özel ısıtmalı hortumlara ihtiyaç duyar.

A tarafındaki izosiyanat ve B tarafındaki poliolu taşıyan ve ısıtan, ısıtmalı hortumlar genel olarak 30 ve 60 uzunluklarda tercih edilmektedir.

Isıtmalı hortum sistemlerinin çok daha büyük uzunluklara ulaşabilir olması bu sprey işlemlerinin gerçekleştirildiği endüstride bir zorunluluktur.

Organize sanayi bölgelerinde veya farklı üretim ve yerleşim merkezlerinde yapıların çatı kaplama uygulamalarında, püskürtme yapılacak alanının bulunduğu yere en yakın şekilde mobil bir püskürtme teçhizatını yerleştirebilmek her zaman mümkün olmayabilir.

Mobil püskürtme poliüretan sprey köpük püskürtme aracını yaklaştırmanın ya da yakınlaştırmanın mümkün olmadığı bu gibi durumlarda bu zorunluluktan dolayı toplam hortum uzunluklarının eklemeler yapılarak 120 metreye kadar çıkarılması mümkündür.

Bu hortum uzatma zorunluluğu, belirli bir uygulama için kullanılan ısıtılmış hortumun uzunluğunu yapılan işin niteliği ya da proje özelliklerinin belirlediği anlamını taşımaz.

Şu ayrıntıyı da söylemekte yarar var ki; maksimum hortum uzunluğunu belirleyen oranlayıcının performans özellikleridir.

Isıtmalı hortumların yaralanmayı ve delinmeyi önlemek için ısıtma elemanları, sıcaklık kontrolörleri, yalıtım ve koruyucu kılıfları vardır.

Tag: polyurea makinası, transfer pompası, poliüretan sprey tabancası, devam edecek, kalıcı çözümler

Telefon +90 352 311 50 01
Email [email protected]
Adres
Organize Sanayi Bölgesi 5. Caddesi No:11, 38170 Melikgazi/Kayseri
{ "data":[{"event_name":"ViewContent","event_time":1715787697,"action_source":"website","event_source_url":"https://www.pusmak.com/blog/poliuretan-pu-sprey-kopuk-makinesinin-ana-ozellikleri","user_data":{"client_ip_address":"172.70.130.164","client_user_agent":"Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])"}}],"test_event_code":"TEST39059"}